Суспільство (відео)

Жіночий батальйон швачок, або Як боронили «Елегант» (Відео)

Понад півтисячі швачок сьогодні стали на захист своєї начальниці. Її намагалися скинути з посади попередні керівники.

«Колишні керівники..зайшли в кабінет директора, ми звідти їх вигнали», — працівниця Вікторія.

Зранку до швейної фабрики «Елегант» увірвалися невідомі. На зауваження охорони не реагували.

«Пришли невідомі люди в чорному камуфляжі. Перестрибнули через турнікет, заявляли, що вони привели нового директора. Трясли якимись документами, але мені не показували. І нікого на фабрику не пускали», — охоронець фабрики «Елегант» Андрій Дідович.

Не впустили й нинішню директорку. Вона тут працює чотири роки. Минулоріч їй продовжили договір до 2019 року.  А самоназвану директорку охороняли кілька дужих чоловіків.

«От сьогодні вона ваш директор. А я й кажу: «А ви хто? Чому її охороняєте? Нашу директорку ніхто не охороняв, чому ви її охороняєте», — працівниця Тетяна.

Охоронець натиснув тривожну кнопку та викликав поліцію. Не дочекавшись правоохоронців, жіночий батальйон швачок просто на руках по черзі виніс чужинців.

«Вигнали ми їх, викинули геть, а нашу завели. Нам іншого керівника не треба. Люди, так? Таааааак», — працівниця фабрики Вікторія.

Поки рейдери виправдовуються перед поліцією на вулиці, прохідну, покинувши машинки та верстати, охороняють жінки. Гнів на радість змінюють лише тоді, коли до журналістів виходить їхня директорка.

— Романовська, Романовська.

Наталія Романовська пояснює, що за два тижні планували зібрати позачергові акціонерні збори. Ініціювали їх колишній керівник і головний бухгалтер, які уже не працюють, але залишаються акціонерами фабрики. Та до такого розвитку подій готові не були.

«Сьогодні несподівано на початку 9-ї зайшли невідомі люди. Якась нова фірма київська о 6-й ранку уклала договір. І як вони з Києва приїхали так рано? Із новим директором. Якась Макашова Тетяна, я її не знаю. Якісь акціонерні збори в нас були. Вони начебто вибрали новий склад наглядової ради, і оцього директора», — директор ПРАТ «Елегант» Наталія Романовська.

Самопроголошена директорка швидко зникла з місця подій. Залишилася лише головний бухгалтер Тамара Немцова, яка і є новим членом наглядової ради, та від камери вона втікає.

— Без коментарів.

Не багатослівний й адвокат самопроголошеної. Хоч поліції показує якісь документи.

Тим часом легальність документів і договорів перевіряють слідчі чернігівського відділу поліції

«Буде інформація – ми дамо одразу. Тільки попрацює слідчо-оперативна група, і ми дамо інформацію, слідчий розбереться в усьому», — начальник чернігівського відділу поліції Сергій Кагітін.

А на фабриці встановлюють посилену охорону.

— Нас уночі охоронятимуть чоловіки, вдень, дівчата, будемо стояти ми.

Акціонери та керівництво фабрики вже написали заяви до прокуратури та поліції про підробку документів і порушення трудового процесу, що призвело до збитків.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button