Суспільство (відео)

Житель Чернігівщини власними силами започаткував гітарну школу (Відео)

Кожна дитина талановита, головне – вчасно розгледіти цей талант і дати йому якісний старт. Прикладом чудового музичного старту є гітарна школа менського музиканта Артема Тихонова. Спершу музикант працював викладачем від відділу культури, та через низку певних обставин співпрацю довелося завершити. Утім, чоловік не опустив руки та продовжив приватно займатися зі своїми учнями.

«Я просто почав давати приватні уроки тим дітям, які в мене займалися, зараз додалося ще більше дітей. І отак у приватній формі гітарою ми займаємося з дітками»,- Артем Тихонов – музикант.

Зараз у Артема налічується приблизно 20 учнів. Є серед них і ті, хто за прикладом свого вчителя створив власний гурт і активно розвиває його.

 «Дивина» була створена у 2021 році, ми записували відео до Дня закоханих і тоді Артем Іванович сказав, щоб ми вигадали назву для свого тріо. Ми обрали ініціали наших імен: Діана, Віка та Настя. Але «Дівіна» якось не дуже гарно, тому ми вирішили назвати «Дивина». Ми намагаємося розвиватися цією групою і триматися разом»,- Віка Скороход – учасниця гурту «Дивина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відбулися змагання з пляжного волейболу (Фото)

Прекрасним варто сміливо ділитися з навколишніми, тому гітарна школа і гурт «Дивина» до війни активно гастролювали областю та посідали почесні місця в різноманітних конкурсах.

«Я беру свій автомобіль, беру свого брата, у нас із ним свій гурт «Steik», там ще є хлопець активний – Федір Трало. І ще моїх учениць, тріо «Дивина», ми всі сідаємо в машину і їдемо. Коли вдається – робимо концерт. Але зараз уже складно це робити»,- Артем Тихонов – музикант.

«Якраз із піснею «Вітрила», яку ми записували у 2021 році, до Дня закоханих, ми виграли в Азербайджані та Грузії конкурс. Там друге, напевно, місце і буквально 1 червня 2022 року ми перемогли в дистанційному конкурсі в місті Києві»,- Віка Скороход – учасниця гурту «Дивина».

Утім, справжньому таланту ніщо не може завадити. З початком війни довелося трохи скоротити свої тури, але всю енергію вихованці гітарної школи спрямовують у свої «квартирники» та нові роботи, присвячені героям, які зараз захищають Україну.

Артем із вихованцями вірить, що зовсім скоро в нашій країні запанує довгоочікуваний мир і тоді його улюблений проєкт отримає друге дихання у вигляді онлайн-занять та продовжить свій активний розвиток.

«Не вистачає часу на онлайн, але попит є. Тому, я вважаю, що там далі трохи буде. Сподіваюся, все в країні налагодиться і буде час на розвиток цього проєкту, зараз я його просто підтримую»,- Артем Тихонов – музикант.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button