Суспільство (відео)

«Жовтневі» зміни щодо призначення субсидій і закінчення терміну подання на «літню знижку» (Відео)

Якщо хочете отримати субсидію на літній сезон, то варто поспішати, і до 30 вересня звернутися по її призначення, тоді вам зможуть нарахувати її з травня.

Загалом перед початком холодів – час, коли субсидія найбільш актуальна, – відбулися незначні доповнення до можливостей її отримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити призначення житлової субсидії онлайн

«З 1 жовтня набирають чинності чергові зміни до порядку призначення субсидій. Якщо сім’я мала одне житло і в разі продажу одного житла та купівлі впродовж шести місяців іншого житла, можливо на нове житло призначити субсидію», — Ірина Марчук, директор Департаменту соціальної політики ЧМР.

Тобто тут не діятиме правило дороговартісної покупки. Далі – право на субсидію матимуть і ті, хто не отримує й «мінімалки»… Якщо сплатять соціальний внесок.

«Якщо особа працює на 25% ставки, на 50% ставки, то можна призначити субсидію. Але за умови сплати єдиного соціального внеску за попередній квартал», — Ірина Марчук, директор Департаменту соціальної політики ЧМР.

Загалом же, якщо хочете отримати субсидію вже на опалювальний сезон, то необхідно подавати заяву та декларацію не пізніше ніж упродовж двох місяців від початку опалення.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button