Суспільство (відео)

Зі школи – напівживий: на Чернігівщині учень залишився без селезінки (Відео)

Звичайний день занять у школі для п’ятикласника Романа Зоценка з Вертіївки Ніжинського району мало не став останнім у житті. На уроці фізкультури хлопчина отримав серйозну травму – до кінця уроку пролежав на спортивному майданчику, але так і не дочекався допомоги, адже вчителя на уроці не було. Хлопчина ледве добрався додому, але живіт боліти не перестав. Через травму Роман Зоценко втратив селезінку, але, на щастя, вижив.

Цим фактом зацікавилася прокуратура Чернігівщини.

«Учнем 5-го класу Вертіївської ЗОШ було отримано травму на уроці фізкультури. Йому не було надано своєчасно медичної допомоги працівниками школи. Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками школи щодо охорони здоров’я учня 5 класу, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього (ч. 2 ст.137 КК України). Прокурором області досудове розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль та подальше його здійснення доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області», — начальник відділу прокуратури Чернігівської області Анатолій Біленко.

У ході слідства з’ясовуються всі обставини отримання тілесних ушкоджень дитиною і стан виконання обов’язків щодо охорони здоров’я учня працівниками навчального закладу.

 «До Чернігівської обласної державної адміністрації скеровано лист про забезпечення проведення належного службового розслідування за вказаним фактом і вжиття заходів до недопущення аналогічних випадків», — начальник відділу прокуратури Чернігівської області Надія Шевкун.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button