Суспільство (відео)

Зимова казка: до малечі з села в Сновській громаді завітав святий Миколай (Відео)

Юні жителі населеного пункту Кучинівка з цікавістю розглядають подарункові бокси з солодощами, які їм приніс святий Миколай – 6 грудня до вихованців місцевого дитячого садочку та до дітвори, чиї батьки наразі захищають нашу країну на фронті, завітав Чудотворець, аби хоча б на мить відволікти малечу від воєнної реальності нашої країни та подарувати дрібку зимової казки.

«Попри те, що надскладний час, надскладний період, ми однаково намагаємося приділити увагу нашим діткам. У Кучинівській бібліотеці, яка вже перетворилася на своєрідний хаб розвитку, дозвілля, незламності, відбулося свято: до нас завітав святий Миколай із казковими героями». — Павло Солодовник – житель села Кучинівка; депутат Сновської міськради.

«Були ведучі, дівчата, був у нас Миколай, була фея», — Людмила Ковалевська – бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

Цьогоріч до місцевої малечі Миколай уперше завітав 6 грудня, таким чином організатори свята хотіли започаткувати в селі добру традицію та повернутися до історичної дати святкування одного з головних зимових свят. Тож під час заходу казкові гості не лише вручили подарунки, але й розказали малечі про те, чому в 2023 році святий Миколай завітав до них дещо раніше, аніж зазвичай.

«Ми повернулися до справжніх українських традицій, тому що тривалий час Україна була в духовній окупації, так би мовити, нині все стає на свої місця, і 6 грудня ми вже святкуємо вперше День святого Миколая», — Павло Солодовник – житель села Кучинівка; депутат Сновської міськради.

Уже другий рік поспіль, поки триває повномасштабне вторгнення, в Кучинівці не встановлюють новорічну ялинку та не влаштовують гулянь у центрі села. Наразі основні акценти для місцевих жителів – допомога ЗСУ та створення казкової атмосфери для дітвори. Тож візит святого Миколая – це далеко не останній івент, запланований на період зимових свят.

«Ми плануємо ще, це початок нашої роботи, надалі садочок приходитиме окремо, бо так зручніше проводити свята – поділивши дітвору на категорії. Плануємо проводити щось на вулиці, якщо вдасться – будуть снігові забави. Загалом ми плануємо і перегляд мультфільмів, і чай, каву, конкурси, ігри, можливо, якісь ще розважальні програми», — Людмила Ковалевська – бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

«У такий тяжкий час, як у нас зараз, коли триває війна, діткам важливо дарувати позитивні емоції і це дуже гарна ініціатива», — Олена Недвига – староста села Кучинівка.

Навіть попри складну воєнну реальність, українці намагаються створити казкову атмосферу та подарувати дітворі відчуття справжнього зимового дива, адже дитинство одне і воно має бути безтурботним та щасливим, наскільки це можливо.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button