Суспільство (відео)

Зимові свята обраних: як святкуватимуть Новий рік і Різдво депутати Чернігівщини (Відео)

Три зимові місяці приносять із собою один із найочікуваніших періодів року – свята Різдвяно-Новорічного циклу. В сучасних реаліях українців, коли війна відібрала в кожного найдорожче, дедалі частіше люди відмовляються від звичних гучних гулянь, вибираючи варіант тихих сімейних посиденьок.

Ми розкажемо вам, як зимові свята відзначатимуть ті, до чиєї діяльності зараз прикута неабияка увага – депутати. Про свої плани на цей період нам розповіли кілька народних обранців із Чернігівської обласної ради.

«Це виключно сімейні свята, і сьогодні, і на День святого Миколая, який уже відбувся, ми зібралися виключно родиною. І на прийдешні свята – Новорічні, Різдвяні – ми збиратимемося суто в родинному колі, заїдемо до батьків, поспілкуємось і відсвяткуємо, якщо так можна сказати, ці свята», — Юрій Музика – депутат Чернігівської обласної ради.

«Усі сили сьогодні віддані, на жаль, не сім’ї, а роботі. Але Новий рік, беззаперечно, – це родинне свято, і я вважаю, що в родинному колі ми його зустрінемо для того, аби впевнено пройти 2024 рік і дочекатися довгоочікуваної Перемоги», — Ірина Грозенко – депутат Чернігівської обласної ради.

«У нас зараз такий період дуже тяжкий для нашої країни. І якщо раніше наші свята були дуже помпезні, дуже важливі для нашої країни та наших людей, то цьогоріч наші свята не дуже святкові. Я вважаю, що кожен із нас цьогоріч робитиме основний акцент на тому, що наші хлопці зараз на сході, на півдні Україні захищають наші кордони, тому це насамперед час, який треба приділити саме їм, допомогти чимось. Отак і будемо відзначати ці свята», — Іван Дементов – депутат Чернігівської обласної ради.

«Потрібно шукати якісь речі, які нас надихають. Для мене це сім’я, коло близьких людей і друзів, тому є бажання зібрати тих, хто є, щоб відчути тепло, якусь підтримку, любов», — Юлія Заїка – депутат Чернігівської обласної ради.

«До Новорічних свят готуюся, навіть не до Новорічних, а до Різдвяних. У мене шестеро похресників, тому я до цього свята готуюся як хрещена мама, готую всім своїм похресникам подарунки. Новий рік для мене відбудеться, як і попередній – без ялинки, але з родиною», — Галина Логвиненко – депутат Чернігівської обласної ради.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button