Суспільство (відео)

Зірка світового футболу Андрій Ярмоленко подарував Чернігову реанімобіль (Відео)

Отакий красень реанімобіль із Лондона прибув до нашого рідного Чернігова. Це стало можливим завдяки зусиллям багатьох людей. І ця техніка обов’язково стане в нагоді Чернігівській міській лікарні №3.

«Цей автомобіль суттєво відрізняється від інших. Тут є і підйомний майданчик, укомплектований ношами. Для наших пацієнтів це дуже класно, дуже ефективно. Ми дуже вдячні за такий подарунок, за таку допомогу», — Віктор Янголь, генеральний директор Чернігівської міської лікарні №3.

Нині в лікарні перебувають 120 пацієнтів. Унаслідок ворожих бомбардувань в медичному закладі зруйновано чимало вкрай важливого обладнання, тому пацієнтів доводиться возити на обстеження до інших закладів. Отже, цей реанімобіль тут дійсно необхідний.

Окрім автомобіля, до Чернігова також із дружньої Великої Британії передали ліки та необхідні препарати для кількох медичних закладів. Більше того, до нашого міста машину власноруч пригнав британський лікар, який певний час пробуде тут. Чоловік волонтеритиме в лікарнях, збиратиме інформацію про медичні потреби, щоб знову привезти вкрай необхідну в ці часи допомогу.

«Був дуже довгий шлях. Із Лондона до Європи – то легко. А коли до України – то важче. Дороги і деякі мости знищені. Дизельне паливо знайти було важко. Я знайду спосіб, щоб допомогти і бути корисним, я зможу повернутися на більш довгий термін.  Є загальне відчуття, що ми хочемо знайти для допомоги, щось робити, щоб допомогти», — Алек Джеймс, лікар з Великої Британії.

«Перша людина, ініціатор і спонсор цього проєкту, – це відомий наш футболіст Андрій Ярмоленко. Ми співпрацювали з кількома фондами. Наш фонд відповідав за логістику Україною та контакт із лікарнею», — Олександр Пуськов, голова БФ «Це моє місто».

Лише разом ми зможемо вистояти в ці складні часи та перемогти російських ординців. На цьому наголошує легендарний футболіст, наш земляк Андрій Ярмоленко, який і придбав цей реанімобіль для потреб рідного міста.

«Багато хто знає мене як спортсмена, який захищає честь країни на футбольному полі. Але передусім я – громадянин держави, що боронить зараз свою незалежність. І мені не байдужа доля моїх співвітчизників. Моє дитинство минало в Чернігові, там розпочиналася моя кар’єра. Зараз місто напівзруйноване. Багато чернігівців потребують нашої допомоги. Тому дуже важливо підтримувати діяльність благодійних організацій. Війна не скінчилася, тому не час розслаблятися. Навпаки, лише об’єднуючись, ми здатні протистояти ворогу», — Андрій Ярмоленко, зірка світового футболу.

Андрій Ярмоленко – один із тих благородних людей, хто став амбасадором благодійного фонду «Це моє місто». Ця фундація допомагає як цивільним, так і військовим.

«Наш фонд сфокусувався на гуманітарній і військовій допомозі. Ми допомагаємо 21-му окремому стрілецькому батальйону, який обороняв Чернігів. Зараз також допомагаємо Миколаївській десантно-штурмовій бригаді 79-й, яка воює на Донбасі. Це екіпіровка. Для чернігівського – невеликі речі, як екіпіровка, і більш глобальні. Ми збираємо на пікапи. Вже на дві назбирали. Будемо купувати найближчими днями», — Олександр Пуськов, голова БФ «Це моє місто»

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button