Суспільство (відео)

Знесення частини м’ясного магазину та нові паркувальні штрафи: черговий виконком міської ради (Відео)

Засідав черговий виконком Чернігівської міської ради. Серед важливого – було затверджено надання повноважень інспекторам із паркування.

«Функція інспекторів – не примусова евакуація, а наведення порядку. Тобто не можна паркуватися на велодоріжках, на пішохідному переході, не можна паркуватися на зеленій зоні, на тротуарі. Тобто там, про що всі знають, але інколи в нас є водії, які хочуть запаркуватися», — Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

Штрафуватимуть не водія, а власника транспортного засобу. Спершу попереджатимуть, а десь через два місяці, коли отримають усі доступи, каратимуть і гривнею, в надзвичайних випадках сприятимуть евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відзавтра активніше штрафуватимуть за неправильне паркування

Серед цікавого – затвердили демонтаж металевих гаражів і прибудови м’ясного магазину.

«Тильна сторона «Мегацентру», хотіли зробити там криті майданчики. Без дозволів. Самостійно вони не хочуть їх прибирати, тому буде винесено на примусовий демонтаж», — Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

Далі – погоджували режими роботи розважально-харчувальних закладів.

«Якщо це окремо розташоване приміщення, то ми йдемо назустріч: як підприємець просить, так і робимо. Якщо це частина житлового будинку, ми робимо до 23-ї. Але якщо є скарги мешканців, то можемо переглянути і зробити до 22-ї», — Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

Також серед важливого – затвердили передумови для отримання містом кредиту від НЕФКО та погодили купівлю за майже чотири мільйони гривень рентгенологічного обладнання для другої міської лікарні.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button