Суспільство (відео)

Знімальній групі чернігівського телеканалу погрожували та пошкодили камеру (Відео)

Днями в Чернігові стався неприємний інцидент зі знімальною групою телеканалу «Дитинець»: під час зйомки їм пошкодили камеру. За словами журналістки Наталії Медведевої, неправомірні дії щодо працівників ЗМІ вчинив місцевий підприємець.

«У мене було редакційне завдання, аби я приїхала і дізналася, чому Юрій Миколайович зараз не на сесії. Не на робочому місці, як і всі депутати з інших фракцій у міській раді. Мені стало відомо, що він перебуває в одній із кав’ярень, ми туди приїхали з оператором, увімкнули камеру, бо були впевнені, що він там.Підійшли до Тарасовця, запитали в нього, чому він не на сесії, він почав відмахуватися і тікати від нас. У цей момент Берестовий Сергій Олексійович почав запитувати, чому ми його знімаємо. І Берестовий почав вибивати камеру з рук і пошкодив нам дуже сильно камеру», — Наталія Медведева – журналістка.

Одразу після інциденту працівники телеканалу викликали поліцію, аби зафіксувати факт перешкоджання журналістській діяльності та умисне пошкодження майна.

Надалі розбиратимуться в цій справі працівники правоохоронних органів. За словами представника Інституту масової інформації Павла Пущенка, дії журналістів були цілком виправдані.

«Журналісти мали право проводити зйомку цієї публічної особи. Те, що в кадр потрапила інша фізична особа, яка була присутня під час зйомки цього сюжету, не дозволяє такій особі вчиняти будь-які протиправні дії, які стосуються перешкоджанню зйомки з її боку. Він має право заявити, що не дає згоди, аби його знімали як фізичну особу, але знімали не його, а депутата міської ради», — Павло Пущенко – представник ГО «Інститут масової інформації» в Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button