Суспільство (відео)

«Золоте» коло: в Чернігові за чималу суму створюють черговий рух по колу (Відео)

У Чернігові за більш як вісім мільйонів гривень облаштують «круговий» рух і довколишню територію на перехресті вулиць Доценка та Космонавтів. «Круги» в місті стають модними, їх кількість невдовзі може наздогнати та перегнати кількість фонтанів.

«На сьогодні прийняте стратегічне рішення щодо міста, де в нас такі важливі й уразливі ділянки, тобто перехрестя. Прийнято рішення, щоб зробити круговий рух», — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Модними і, як кажуть деякі, «як у Європі», але аж ніяк не дешевими. Та й доцільність інколи викликає сумнів. Цікавимося спершу у водіїв, наскільки потрібен «рух по колу» саме в цьому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відремонтують сходи за 691 000 гривень

«Сума яка. Залежить від суми. – 8 мільйонів. – 8 мільйонів є куди витратити й в інше місце. Школи, садочки. А тут можна було лише трішки розширити».

«Якщо дивитися в перспективі, коли буде збільшуватися парк автомобілів у Чернігові. То круг дійсно допоможе. А якщо потік авто залишиться на такому ж рівні як зараз, то перетин другорядної дороги з головною можна було б забезпечити лише відповідними знаками».

«Ви знаєте, ні. На цьому перехресті, вважаю, що не потрібно.  – Чому? – Бо тут навантаження невелике, тому, думаю, що тут достатньо знаків оцих».

Далі дізнаємося думку місцевих жителів, які живуть безпосередньо поряд із майбутнім «кругом».

«Та навіщо він потрібен! – Чому? – Нащо він потрібен? Побудували комуняки, погано побудували. Так?» 

«Ви знаєте, навіть не можу сказати, потрібен він чи ні. Якщо будують, отже, потрібен. Усе розраховано. Це іде туди, на кладовище, дорога. А ця до міста, назад».

«Краще якусь розв’язку зробили б, там, де Бєлова з’єднується з Доценка. Там дуже проблематично виїхати. Тут легко вони перетинаються. Жодних проблем».

«По мені … та ще й вісім мільйонів … мама дорога … Краще гроші в нас … інше місце, є куди…»

Найбільше питань у людей викликає ціна. Багато хто вважає, що дорого.

«Вісім мільйонів ? А чому дорого? Думаю, воно коштує стільки, скільки воно коштує. Якщо хтось вважає, що це дорого, то можна ж перевірити», — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Загалом облаштування саме кругового руху коштуватиме містянам приблизно 3.5 мільйона. Решта – так би мовити, роботи навколо. Підрядником виступає «популярна» ТОВ «ШБУ-14», яка багато чого за бюджетні кошти асфальтує по Чернігову.

У зв’язку з ремонтними роботами згадане перехрестя буде закрите до 4 вересня. Також буде змінено рух за деякими міськими маршрутами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button