Суспільство (відео)

У Чернігові стартував навчальний проєкт для ветеранів їхніх сімей, які прагнуть відкрити власну справу (Відео)

У Чернігові стартував безоплатний навчальний проєкт для ветеранів, ветеранок і членів їхніх сімей, які хочуть відкрити власну справу. Катерина Авдієнко – одна з учасниць проєкту «Бізнес-інкубатор». Вона разом зі своїм чоловіком-військовослужбовцем хоче започаткувати сімейний бізнес, тому й вирішила взяти участь у навчанні, аби здобути потрібні знання та зрозуміти, в якій сфері хоче розвиватися.

«Чесно кажучи, ідеї як такої немає. Я ще не вирішила, що хочу. Але, вважаю, що в процесі навчання все ж таки вирішу конкретно, що це має бути. І роблю я це для того, щоб у майбутньому моя сім’я мала якусь впевненість у тому, що ми зможемо не тільки перемогти, але й стати на ноги, як то кажуть», — Катерина Авдієнко, учасниця проєкту, дружина військового.

Метою навчальної програми проєкту є допомога ветеранам здобути необхідні знання, аби перетворити свої ідеї на успішний бізнес-проєкт.

«Агенція постійно консультує, як започаткувати власну справу, як отримати грант для початку власної справи. І в нас є вже успішні заявки – ті, хто пройшов й отримав фінансування. І це, знаєте, таке сарафанне радіо, що можна отримати. Але одна справа, коли ти отримуєш кошти для власної справи, інша справа – коли ти ведеш цей бізнес. Це як ціле мистецтво. І відповідно до запиту ветеранів, ми вирішили провести це навчання, якби від А до Я теоретично і практично розказати про певні аспекти ведення власної справи з власного досвіду», — Марія Руденко, директорка Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Протягом місяця учасники проєкту братимуть участь у тренінгах, бізнес-сніданках, екскурсіях на виробництва, зокрема планують відвідати пекарню та броварню. Учасники проєкту зможуть докладніше дізнатися про наявні гранти та навчитися писати бізнес-план. На вихідних заплановане спілкування з успішними підприємцями.

«Я вважаю, що треба робити якісь справи не про ветеранів, а для ветеранів. Ми дуже розраховуємо на те, що вони будуть навчені, зможуть захистити свої проєкти при отриманні цих грантів і не тільки отримати гроші, але й використати їх розумно. У цьому наше завдання. Ми маємо навчити їх розумно витрачати гроші, щоб отримати прибуток», — Вікторія Калмикова, голова ГО «Ветеранська спільнота України «Серцевір».

Такий проєкт допоможе жителям Чернігівщини здобути потрібні знання, аби започаткувати власний бізнес, і допомогти стати на підприємницьку дорогу психологічно.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button