Суспільство (відео)

Зростання захворюваності на коронавірус і паводки в Чернігові: нарада в муніципалітеті (Відео)

У Чернігові зросла захворюваність на коронавірус, порівняно з минулим тижнем. Про це повідомили під час наради в Чернігівській міській раді.

«В абсолюті 378 хворих, було 360. І показник на 100 тисяч – 133,8, було 127,4. Кількість хворих, які перебувають у стаціонарах міста, що є опорними лікарнями, залишається практично на одному рівні. 121 особа минулого тижня і 124 на 22.02. Збільшилась кількість точок, підведених до кисню. Зараз 324 ліжка», — Ольга Малець, заступник начальника управління ЧМР.

Наразі в Україні кількість хворих на коронавірус перевищує кількість тих, хто одужав. Саме тому в Чернігові планують зібрати територіальну комісію.

«І обговорити ті самі заходи, які ми звикли робити, а саме перевіряти… «Муніципальна варта» спільно з поліцією… щодо дотримання карантинних заходів», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді спрогнозували весняні паводки в Чернігові

Говорили і про захворюваність на грип і ГРВІ серед дітей. Наразі заклади загальної середньої освіти працюють у звичному режимі. Станом на понеділок через хворобу були відсутні приблизно 10% учнів. Це на половину менше за визначений епідпоріг.

«Адміністрація шкіл просить батьків, щоб вони або надали пояснення, де перебуває в цей час дитина, бо батьки за це несуть відповідальність, або принести довідку, що дійсно хворіли. У закладах дошкільної освіти нормальна присутність. Станом на вчора було близько 60%, тобто відсутніх 40% дітей. Із них через хворобу приблизно 3%», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Під час наради Владислав Атрошенко звернувся до керівників комунальних підприємств. Він попросив їх відстежувати коментарі в соцмережах щодо роботи структурних підрозділів.

«І реагувати, виправляти ті ситуації, в яких вказують на недоліки, а в разі необєктивної критики відповідати. Не на кожен коментар, але не лишатися байдужими», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зросла кількість хворих на коронавірус

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення розповів, що спеціальна комісія вже спланувала основні заходи запобігання підтопленням під час весняних паводків. Визначили й місця ймовірних підтоплень.

«Основне питання стоїть щодо річки Стрижень. Три ставки в нас заповнені повністю. Необхідно зараз розглянути питання, щоб скинути цю воду. Учора Деснянське управління провело експертизу, як працюватимуть гідроспоруди. Вони готові. Сьогодні рівень води в Десні становить 246 см над нулем поста. Вихід у заплави – 700, тобто маємо ще запас 4,5 м», — Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЧМР.

Під час наради також обговорили благоустрій прибудинкових територій і багато інших важливих питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button