Коронавірус

Бобровицький район вийшов із «червоної» зони карантину

У п’ятницю, 18 вересня, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було переглянуто рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. До роботи Державної комісії долучилась і обласна комісія ТЕБ та НС, засідання якої провів заступник голови ОДА Андрій Подорван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В учня 3-ї школи COVID-19: увесь клас переведений на дистанційне навчання

«Згідно з рішенням комісії із 21 вересня Бобровицький район виходить із «червоної» зони карантину, тут можуть відновлювати навчання, знімаються обмеження по роботі громадського транспорту», — повідомив Андрій Подорван.

Носівський район та місто Ніжин за рішенням Державної комісії від 10 вересня потрапили до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Перегляд рішення можливий лише через 14 днів.

Що стосується інших районів та міст, то за рішенням Державної комісії із 21 вересня встановлені такі рівні
— «помаранчевий» рівень: у Борзнянському, Куликівському, Ніжинському районах;
— «жовтий» рівень: у Чернігові, Прилуках та у Бахмацькому, Ічнянському, Козелецькому, Прилуцькому, Сновському, Срібнянському, Талалаївському та Чернігівському районах.
Нагадаємо, що такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

«Ми також звернулись до Державної комісії із пропозицією переглянути карантинні обмеження, які запроваджуються на «червоному» рівні епідемічної небезпеки. Так, пропонується дозволити у «червоній» зоні роботу пасажирського транспорту з обмеженням заповнення не більше 50% пасажирських місць», — додав Андрій Подорван.

За останні тижні, коли фіксувалось збільшення кількості випадків COVID-19 (400 і більше нових випадків на тиждень) в області здійснено ряд заходів.

«Збільшено кількість ліжок у закладах 1 хвилі для госпіталізації хворих на COVID-19 (+80 ліжок, всього 459 ліжок), що дозволило вивести показник заповнення ліжок на рівень менше ніж 50%. Також допомогу хворим на COVID-19 можуть надавати у двох лікарнях другої хвилі – Бобровицькій ЦРЛ та Чернігівській міській лікарні №3. Також проведено ІФА-тестування особового складу, який залучається до навчань з територіальної оборони. До речі виявлено 1 випадок COVID-19. Кількість добових тестувань довели до 1000 і більше (приміром, за 18 вересня — 441 ПЛР-тест та 601 ІФА)», — повідомив Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button