Коронавірус

Чернігівщина не готова до послаблення карантину, – МОЗ

Станом на 15 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Такі дані опубліковано на сайті МОЗу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні зафіксовано 656 нових випадків COVID-19

Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я загалом протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Згідно з даними МОЗ, до послаблення карантину наразі не готові м. Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

Неможливість переходу на наступний етап зняття карантинних обмежень у цих областях пояснюється високою кількістю нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення, великою завантаженістю ліжок у закладах охорони здоров’я та низьким охопленням населення ПЛР-тестуванням на коронавірус.

Аналіз епідемічної ситуації станом на 15 червня 2020 року в регіонах

2020-06-15_123130

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button