Коронавірус

Чернігівський лікар припустив, що масштаби COVID-19 можуть бути значно більшими

Чернігівський лікар-гематолог, голова громадської організації «Зелений світ»  Іван Осадців звернув увагу на дослідження поширення COVID-19 у Сполучених Штатах Америки.

94261903_527876464785383_8243681054515265536_n«Професійну статтю лікарів США мені порекомендував мій друг, лікар-інфекціоніст, колишній громадянин України, нині мешканець Торонто», – говорить лікар.

Іван Осадців зробив коротку анотацію цієї статті.

«Так, після тестування понад трьох тисяч жителів округу Санта-Клара, штату Каліфорнія, було визначено, що заражено COVID-19 ще до початку квітня там було від 50 до 80 тисяч осіб, що в 50-85 разів більше, ніж кількість підтверджених випадків. Як висновок, поширеність популяції антитіл до SARS-CoV-2 в окрузі Санта-Клара означає, що інфекція значно всеохопна, ніж зазначено за кількістю підтверджених випадків».

Висновком оцінки досліджень стало визначення, що поширення COVID-19 набагато більше і для багатьох минає безсимптомно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові проводять безкоштовну діагностику щитоподібної залози

Аналогічною може бути ситуація й у Чернігові та області, адже фантастичними здаються поодинокі підтверджені факти зараження через місяць після початку карантину. Хоч вірус передається досить швидко і просто.

«Чому мене зацікавила ця інформація, викладена лікарями США? Бо вважаю, що вона своєрідний «наріжний камінь»! Проведення подібного дослідження в Україні у разі підтвердження висновків лікарів із Каліфорнії дало би можливість побудувати більш оптимістичну тактику як ведення пацієнтів, так і проведення карантинних заходів, у сенсі оптимізації цих карантинних заходів для ведення бізнесу та кардинального зменшення економічних втрат, запобігання економічній кризі, котра ще більше поглибить кризу медичної галузі, особливо вразливої на етапі реформування.

  На мою думку, тоді основа для керівництва до дії лежить на поверхні. І це вже нова парадигма, а не «тупо сидіть по хатах», на жаль, цього замало, захворюваність на COVID-19 зростає і, з огляду на погодні умови, зупинку економіки, до осені матимемо не державу, а руїну… Перше прозріння настане, коли країна почне збирати урожай… Наприклад, у США це вже розуміють, тому почалася поки що спонтанна реакція як зі сторони народу, так і зі сторони бізнесу та владних структур…», – резюмував Іван Осадців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button