Коронавірус

Чи можна заразитися COVID-19 купаючись в морі, річці, басейні або через рибне меню

Скоро відкриття пляжного сезону і актуальним є питання, чи можна заразитися коронавірусом під час купання в морі, річці, басейні.

Проведені роботи Вищою радою з наукових досліджень Іспанії (CSIC) з’ясували, що купання в морі безпечно. Солона вода і сонячне ультрафіолетове випромінювання перешкоджають поширенню COVID-19.

У басейнах нас від хвороби захищає хлорування води. Головне — підтримувати правильний рівень хлору в воді. У той же час рекомендується прийняти душ до і після басейну, а також дотримуватися необхідних заходів гігієни і безпеки при відвідуванні громадських місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за добу зафіксовано 11 нових випадків COVID-19

Сауни і парові лазні теж вважаються безпечними, так як в них постійно висока температура (вище 60 градусів), а вона згубна для COVID-19.

У річках через течію ризик зараження мінімальний. Загроза зараження йде не від води, головним каналом зараження є респіраторні виділення людей. Тому необхідно на пляжах, так само як і в громадських місцях, дотримуватися спеціальної дистанції і уникати великого скупчення людей.

В перших числах червня в зв’язку з закінченням нерестової заборони, буде дозволена любительська риболовля.

І хоч перші випадки зараження COVID-19 і були зареєстровані на «Рибному ринку» в місті Ухань, але риба не є переносником цієї хвороби і, вживаючи її в їжу заразитися неможливо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button