Коронавірус

Чи підуть із понеділка школярі Чернігівщині на дистанційне навчання, – коментар головного освітянина області

Головний санлікар Ігор Кузін попередив, що вже найближчим часом в Україні на загальнодержавному рівні замість «зеленого» введуть «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Пізніше голова МОЗ Віктор Ляшко додав, що перехід у «жовту» зону карантину може відбутись уже з 13 вересня. А це означає посилення карантинних обмежень, зокрема йшлося про можливі зміни в роботі закладів освіти. Це перехід на дистанційне навчання учнів шкіл, де вакциновано менш ніж 80% працівників.

Тож чи підуть учні Чернігівщини наступного понеділка до своїх шкіл, дізнавалися у головного освітянина області Миколи Конопацького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи Чернігова не переводитимуть на дистанційне навчання з понеділка

«Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не розглядала це питання, тому учні на дистанційне навчання з понеділка, 13 вересня, не підуть. Усі школи працюватимуть у звичному режимі. Окрім тих, які не працюватимуть з інших обставин, не пов’язаних із ковідом. І, звісно, далі продовжиться вакцинація працівників навчальних закладів. Відсоток вакцинованих по області – 48. Це станом на сьогоднішній ранок, 9 вересня», – у коментарі для ЧЕline зазначив Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Він також розповів, що на Чернігівщині є навчальні заклади, де уже вакциновано 80% працівників. Адже саме такий відсоток вакцинованих працівників потрібен, аби школи продовжили очну роботу в разі посилення карантину.

До речі, з понеділка заклади освіти Чернігова працюватимуть у звичному режимі. Про це повідомив через Facebook секретар міськради Олександр Ломако.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button