Коронавірус

COVID-19: тести розподілені, Чернігівщина чекає на нову партію

На початку тижня Чернігівщина отримала 5 тисяч швидких тестів і партію тестів для полімеразно-ланцюгової реакції. Швидкі тести розподілили по області для лікувальної мережі. Тести по медичних закладах розподілили пропорційно до кількості населення: більші населені пункти отримали більшу кількість тестів, менші, відповідно, меншу кількість. Наприклад, до Козелецької центральної районної лікарні надійшло 200 швидких тестів, до Корюківської – 150, до Ріпкинської ЦРЛ – 100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксовано п’ятий летальний випадок від коронавірусу

Щодо Чернігова, то, наприклад, головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 відмовився назвати кількість тестів, які отримав медичний заклад, запевняючи, що тестів достатньо.

Відзначимо, в разі, якщо швидкий тест виявив у людини COVID-19, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на полімеразно-ланцюгову реакцію (ПЛР).

Тести для полімеразно-ланцюгової реакції доставлені в Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Наступного тижня очікується ще партія таких тестів від держави. Також надійдуть тести, закуплені за кошти обласного бюджету.

Крім того, в Управлінні охорони здоров’я Чернігівської ОДА повідомили, що до Чернігова прибула сучасна німецька лабораторія для проведення масових точних ПЛР-тестів, придбана завдяки спільним зусиллям.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button