Коронавірус

Держпродспоживслужба виявила більше як 800 порушень протиепідвимог під час перебування Чернігівщини у «червоній» зоні

Із 6 травня Чернігівщина входить до списку регіонів із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2.

Протягом періоду встановленого «червоного» рівня і посилення карантинних обмежень з 29 березня до 5 травня включно спеціалісти територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели 6487 різних заходів державного контролю за дотриманням протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання. Це відбувалося щоденно, в тому числі під час вихідних і святкових днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 535 осіб

Протягом зазначеного періоду, зокрема, перевірено 3167 об’єктів торгівлі продовольчими і 2099 – непродовольчими товарами, 669 закладів громадського харчування, 82 перукарні. Здійснено 125 санітарно-епідеміологічних обстежень агропродовольчих ринків, 168 – дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 31 – громадського транспорту. Також заходи державного контролю проводились на інших об’єктах нагляду (146).

Під час перевірок, більшість яких відбувалась за участю працівників Національної поліції та представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, виявлено 848 порушень вимог санітарного законодавства, суб’єктам господарювання надані пропозиції з їх усунення.

Здійснення спільних рейдів свідчить про належний рівень комунікації між державними органами влади, а саме Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Національною поліцією, щодо питань дотримання протиепідемічних заходів.

Крім того, до порушників застосувались інші заходи реагування, зокрема складено 115 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». У 132 випадках про виявлені недоліки поінформовані органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Найбільша кількість порушень стосувалась недотримання соціальної дистанції між відвідувачами і дезінфекційного режиму, відсутності засобів індивідуального захисту та місць для їх утилізації.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button