Коронавірус

Екологи розказали як правильно утилізувати використані маски, рукавички та спецодяг

У результаті протиепідемічних заходів, які сьогодні проводяться у зв’язку з епідемією коронавірусу, утворюється значна кількість медичних відходів. Вони можуть бути не тільки носіями вірусу, а й становити загрозу довкіллю, якщо не дотримуватися правил їх збирання та передачі на знешкодження.

Так, використані маски, рукавички, флакончики від знезаражувальних засобів, спецодяг – усе це при недбалому ставленні може бути джерелом зараження інших людей та забруднення довкілля, особливо в період дії карантину. Тому не слід забувати про дотримання правил і норм поводження з побутовими відходами, в тому числі з медичними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворій з Борзнянського району підтверджено діагноз COVID-19

Для цього слід додержуватися простих рекомендацій:

— вдома тримати окремий сміттєвий пакет для збирання відходів, що можуть бути потенційними носіями вірусів (маски, рукавички, паперові носові хустинки тощо); у разі його заповнення герметично зав’язати та помістити ще в один пакет перед видаленням до сміттєвого баку або спеціальної ємності для збирання таких видів відходів (за наявності);

— у разі перебування поза домівкою, тримати із собою невеличкий пакетик для складання використаних паперових хустинок, масок, який потім вдома помістити у загальний пакет для таких відходів;

— не викидати одноразовий посуд, використані засоби захисту та паперові хустини до звичайних сміттєвих урн, аби птахи і тварини не розносили їх довкола.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button