Коронавірус

Із понеділка у Чернігівській області не буде «червоних» карантинних зон

У четвер, 24 вересня, Держкомісія з ТЕБ і НС встановила нове епідемічне зонування з 28 вересня, Ніжин і Носівський район перейшли у «помаранчеву» зону, в області не залишилося «червоних» зон.

До «помаранчевої» зони перейшли місто Ніжин, Борзнянський, Варвинський, Куликівський, Ніжинський, Носівський і Сновський райони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні зафіксовано 3 565 нових випадків COVID-19

До «жовтої» зони потрапили міста Чернігів і Прилуки, Бахмацький, Бобровицький, Городнянський, Козелецький, Корюківський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський і Чернігівський райони.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

«Нам вдалося забезпечити відповідність критеріям, і в області не залишилося «червоних» зон. Крім того, завдяки пропозиціям Чернігівської ОДА відновили рух громадського транспорту в Ніжині та Носівському районі, які до 27 вересня перебувають у «червоній» зоні. Також у цих населених пунктах дозволено відновити навчання. Але хочу нагадати всім про важливість дотримання карантинних обмежень і правил особистої безпеки, щоб наступного тижня нам не довелося вживати заходів для посилення карантину», – зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Нагадаємо, що основними критеріями для запровадження «червоної» зони стане заповненість ліжок у лікарнях для пацієнтів із коронавірусом на понад 75%, а також перевищення середнього показника захворюваності за останні 14 днів у понад п’ять разів.

Уряд змінив і обмеження у «помаранчевій» та «червоній» зонах. Зокрема для «помаранчевої» зони було скасовано норму перевезення в громадському транспорті людей лише у кількості 50% місць для сидіння. Така сама норма діяла і для кінотеатрів і театрів — її скасували. Також було скасовано норму про повне закриття навчальних закладів у всіх зонах — їх закриватимуть лише тоді, коли на самоізоляції опиняться понад 50% класів і груп.

Залежно від «зонування» на територіях населених пунктів діють такі обмеження

17.55.51

Ще статті по темі

Back to top button