Коронавірус

Кількість хворих на коронавірус у Чернігові зменшилася на чверть

У Чернігові продовжує спостерігатися чітка тенденція до поступового зниження кількісних показників захворюваності на Covid-19. Традиційно інформація про динаміку захворюваності заслухана на початку щотижневої розширеної наради в Чернігівській міській раді. Нарада відбулася сьогодні, 2 лютого.

За словами заступниці начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольги Малець, ситуація за минулий тиждень характеризується позитивною динамікою, захворюваність зменшилася на 26%, завантажуваність ліжок зменшилася на 11%.

Індикаторний показник на 100 тисяч населення по місту за 14 днів становить 133,1, по області – 134,8.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив: якщо порівнювати показники за останні 14 днів, коли був пік захворюваності (24 грудня), і зараз, то можна побачити, що наразі захворюваність зменшилася чітко в чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останню добу на Чернігівщині 17 нових випадків коронавірусу

Щодо завантаженості ліжок: для госпіталізації хворих на Covid-19 у міських лікарнях виділено 430 ліжок, із них забезпечені кисневою підтримкою 266. Наразі пацієнтів, які перебувають у стаціонарі та потребують кисневої підтримки, налічується 72 особи, тобто 27% ліжок, що під’єднані до кисню, зайняті такими хворими.

Усі освітні заклади міста працюють у нормальному звичайному режимі. Про це на нараді сказав начальник управління освіти міськради Василь Білогура. Водночас він нагадав батькам учнів і вихованців про необхідність більш відповідально ставитися до засобів індивідуального захисту, зокрема, до використання захисних масок на території навчальних закладів, особливо в дитячих садках. Він додав, що наразі, за словами батьків, через нездужання чи застудні захворювання там відсутні приблизно 4% дітей.

Харчування дітей у школах із поверненням до очного навчання також забезпечене. Весь колектив КП «Шкільне» повністю вийшов на роботу, всі вони забезпечені засобами індивідуального захисту, згідно з вимогами Головного санітарного лікаря, хворих серед них наразі немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button