Коронавірус

Летальні випадки від грипу та коронавірусу зафіксовані на Чернігівщині

На Чернігівщині рівень захворюваності на грип і ГРВІ протягом минулого тижня перевищив епідемічний поріг на 52,7%.

До закладів охорони здоров’я області звернулися 8269 осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ». Це на 14,5% більше, ніж за попередні сім днів.

Підтверджено коронавірусну хворобу (COVID-19) у 93 осіб, що менше на 3,1%, порівняно з попереднім тижнем.

Госпіталізовано з ГРВІ 196 осіб (серед них – 114 дітей), зокрема з коронавірусною хворобою (COVID-19) – 21 дорослу особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобуси, які два місяці тому передала Рига Чернігову, досі не вийшли на маршрути (Фото)

В області циркулює вірус грипу А, що підтверджено вірусологічною лабораторією: методом ПЛР досліджено 39 зразків біологічного матеріалу від хворих із респіраторними симптомами, у 24 зразках визначено вірус грипу А – 61,5%.

На жаль, є летальні випадки.

«За тиждень зареєстровано два летальні випадки від коронавірусу в осіб старше 65 років, що мали супутню патологію. Зареєстровано лабораторно підтверджений 1 летальний випадок від грипу: чоловік 67 років, мешканець Чернігова, мав як ускладнення пневмонію та супутнє захворювання – цукровий діабет», – повідомила Надія Балінська, фахівець зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Вона також проінформувала, що перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано в Ніжинській, Носівській, Коропській, Новгород-Сіверській, Прилуцькій, Козелецькій, Остерській, Добрянській, Любецькій, Ріпкинській, Куликівській та Чернігівській територіальних громадах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button