Коронавірус

МОЗ не рекомендуватиме продовжити карантин вихідного дня

Міністерство охорони здоров’я не рекомендуватиме продовжувати терміни карантину вихідного дня в Україні, який діяв у листопаді.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 221 новий випадок COVID-19

Він додав, що результати карантину і його ефективність можна буде оцінити наступного тижня. «Остаточні результати ми побачимо наступного тижня, як спрацювали всі без винятку карантини вихідного дня впродовж трьох пар вихідних, які були. Але хочу однозначно сказати, що ми пам’ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м’яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але, все-таки, бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання… Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували», — сказав міністр.

Як повідомлялося, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив в Україні карантин вихідного дня — з 14 до 30 листопада. Згідно з постановою, з 00 годин суботи до 00 годин понеділка додатково до обмежень, які передбачені у будні дні, забороняється: приймання відвідувачів у закладах громадського харчування — барах, ресторанах, кафе.

У цей період закриті спортивні зали, фітнес-центри та басейни, торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери, заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button