Коронавірус

На Чернігівщині перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

У Чернігівській області зафіксовано перший випадок коронавірусу. Результати ПЛР-тесту надійшли учора, 27 березня, у другій половині дня.

Хворий наразі знаходиться в окремому боксі інфекційного відділення Борзнянської районної лікарні. Він перебуває під наглядом лікарів, його стан задовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наразі в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19

Визначено перше коло контактних осіб, усі вони перебувають на самоізоляції, знаходяться під медико-санітарним наглядом, самоізоляцію контролюють працівники Національноі поліції.

Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації працює цілодобово. Оперативно визначаються заходи щодо встановлення меж карантину.

Довідково. У 15 інфекційних відділеннях області наявні 200 ліжок, працюють 32  лікаря-інфекціоніста та 160 середніх медичних працівників. Інші відділення центральних районних лікарень (крім інфекційних) будуть додатково розгортатися у разі потреби. На випадок потреби у лікарнях області наявні апарати ШВЛ – 136, наркозно-дихальні апарати – 71.

Лікарі пройшли навчання, як діяти у випадку реєстрації COVID-19. Навчали всіх, хто може буде дотичний до ізоляції, приймання та лікування хворих. Це медики, епідеміологи, рятувальники, поліція та органи місцевої влади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button