Коронавірус

На Чернігівщині три «коронавірусні» лікарні заповнені на 100%

Станом на 27 листопада в Чернігівській області розгорнуто 1256 ліжко-місць для хворих на COVID-19. Із них централізованою подачею кисню забезпечено 210 ліжко-місць, кисневими концентраторами – 354. Загалом – 564 ліжка, що становить 45%.

«Слід зауважити, що «ковідний» ліжковий фонд нині завантажений на 62,3%. При цьому в області є три районні лікарні, що заповнені на 100% – Козелецька, Ніжинська та Менська. Але ми готові до таких викликів. Належним чином організована робота з перенаправлення хворих до інших медзакладів, – поінформував Віталій Загайний. – Також стоїть важливе завдання – поступово довести показник забезпеченості кисневою підтримкою не менше як 80% ліжко-місць для лікування ковідних хворих. І ми достатньо впевнено щотижнево нарощуємо кількість кисневих апаратів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 221 новий випадок COVID-19

У свою чергу начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш розповів про надходження інформації від НСЗУ стосовно трьох центральних районних лікарень – Ніжинської, Менської та Новгород-Сіверської, які підписали договір щодо «ковідного пакета» та внесені до переліку закладів, що можуть госпіталізувати хворих. Таким чином, допомогу таким пацієнтам уже можуть надавати 17 лікарень області. Це дає змогу збільшити ліжковий фонд і можливість лікувальним установам закупити медпрепарати, здійснювати 300-відсоткову доплату медичним працівникам, залученим до лікування хворих на COVID-19.

Петро Гармаш також повідомив, що, згідно з постановою Кабміну, для Чернігівської області передбачено додатково виділити майже 19 млн гривень на ПЛР-лабораторії та 60 млн гривень на кисень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button