КоронавірусКримінал

На Чернігівщині видавали фейкові ПРЛ-тести та COVID-сертифікати (Фото)

Служба безпеки України заблокувала у Чернігові чергову схему фальсифікації ПРЛ-тестів та «Міжнародного свідоцтва про вакцинацію» від коронавірусної хвороби. Щомісяця «прибуток» зловмисників становив 400 тис. грн.

Як встановили співробітники СБУ, злочинну схему організували двоє місцевих жителів ще у червні 2021 року.

Вони пропонували «клієнтам» однієї з чернігівських туристичних агенцій виготовлення підробок. Люди, які планували виїхати на відпочинок за кордон, зверталися до них за «довідкою» про негативний тест на COVID, не здаючи жодних аналізів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть пункти масової вакцинації у Чернігові цього тижня: графік роботи

Вартість однієї довідки становила 400-500 гривень, а свідоцтво про вакцинацію – 1500 гривень. Щомісяця зловмисники у середньому виготовляли по 350 «тестів» та 150 «міжнародних свідотцв».

Під час обшуків у помешканнях фігурантів провадження виявлено підготовлені підроблені довідки про проходження тесту на COVID та фейкові міжнародні сертифікати.

Наразі у межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Викриття оборудки проводило Управління СБ України у Чернігівській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Національною поліцією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button