Коронавірус

На Чернігівщині зафіксовано 14 летальних випадків захворювання на ковід

Із 01.10.2023 року проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, у т.ч. коронавірусну хворобу (COVID-19).

Захворюваність на ГРВІ, включно з коронавірусною інфекцією, в Україні не перевищує епідемічний поріг, перебуває на міжсезонному рівні.

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області звернулося на 4,6% менше осіб (абс.ч. – 5125), яким встановлено діагноз «ГРВІ», ніж за попередній, у т.ч. дітей – на 9,1% (абс. ч. – 2251). Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 5,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без морозу та снігу: про погоду на Новий рік 2024

Кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби (COVID-19) за минулий тиждень залишилась майже на рівні попереднього – 423, (зростання на 0,2%). Відзначається зростання кількості госпіталізованих із коронавірусною хворобою (COVID-19) серед усіх госпіталізованих із ГРВІ (109 осіб) на 16,3% у порівнянні з попереднім тижнем.

Летальні випадки внаслідок грипу не реєструвалися.

Із початку епідсезону лабораторно підтверджено 14 летальних випадків від коронавірусної хвороби (COVID-19) серед дорослих, які мали супутні захворювання: ІХС, цукровий діабет, порушення імунітету та не мали щеплень від коронавірусної хвороби (COVID-19).

Вакциновано від грипу по області 2990 осіб, у т.ч. за минулий тиждень – 43.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб  

Ще статті по темі

Back to top button