Коронавірус

На Менщині виявили два осередки коронавірусу

Два осередки коронавірусу виявили на Менщині. А саме, у жителів Стольного та Гориці (Локнистенська сільська рада).

Про це йшла мова на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять районів Чернігівщини потрапили до жовтої карантинної зони

Генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради Наталія Корнієнко поінформувала членів комісії про два нові зафіксовані випадки захворювання коронавірусною інфекцієїю на території району. За її словами, у Гориці родина з двох чоловік після контактування з хворою донькою, яка мешкає в Чернігові, звернулася до ПМСД через погіршення самочуття. Зараз обоє перебувають у лікарні в Чернігові. У Стольному аналогічний випадок: у гості до родичів приїхала особа, хвора на COVID-19. Тож стольненська  родина з двох чоловік наразі перебуває вдома на самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головного медика Чернігова виявили коронавірус

Наталія Корнієнко також надала інформацію про стан хворої на COVID-19 дівчини з Мени: їй вже вдруге зробили ПЛР-тест, результат – позитивний. Батьки дівчини продовжують перебувати на самоізоляції, хоча у них негативні результати тестів. Лікар і медсестра, які контактували з хворою, вже приступили до роботи (після періоду самоізоляції їм були повторно зроблені ПЛР-тести, у обох вони негативні).

В. о. завідувача Менського районного лабораторного відділення Чернігівського міжрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Борис Хрущ додатково поінформував про коло контактних осіб по кожному випадку коронавірусної інфекції, а також про застосовані заходи з дезінфекції будинків, де проживають хворі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button