Коронавірус

Нинішня хвиля захворюваності на ковід у Чернігові — найбільша і найважча за весь час

Чернігівська область продовжує знаходитися в червоній зоні за рівнем небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, за рівнем госпіталізації Чернігівщина — на п’ятому місці серед інших областей України.

По місту Чернігову, в порівнянні з лютим, кількість хворих та рівень госпіталізації стрімко зросли. За минулий тиждень кількість нововиявлених випадків Covid-19 становить 943, кількість тих, хто одужав – 260, госпіталізованих – 229, померлих – 9 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зростає кількість померлих від коронавірусу

В опорних лікарнях міста ліжковий фонд у ковідних відділеннях збільшений і становить вже 535 місць, а ще минулого тижня їх було 460. Збільшили й кількість ліжок під’єднаних до кисню, наразі їх — 398 (тиждень тому було 368). У стаціонарах міських лікарень з ковідом зараз 376 осіб.

  1. «Кількість хворих, які потребують госпіталізації, стає більшою. Збільшується і кількість хворих, які потребують кисневої підтримки. Все це вказує на більш тяжкий перебіг захворювання. Загальна кількість хворих, які перебувають на кисневій підтримці – половина від усіх госпіталізованих. Також, майже половина (48,7%) ліжкового фонду з підключенням до кисню – зайнята пацієнтами», — сказала заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець.

Як ми повідомляли, 5 квітня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з критичним збільшенням у Чернігові кількості важких випадків COVID-19, які потребують госпіталізації хворих, запровадила на території міста додаткові карантинні обмеження.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button