Коронавірус

Понад 26 млн грн отримали від НСЗУ лікарні Чернігівщини за лікування від COVID-19

1 015 пацієнтів з ковідом були госпіталізовані в Чернігівській області з липня по вересень 2021 року. З них 538 – у легкому стані, 441 – у середньому та 36 – тяжкому. За їх лікування НСЗУ заплатила більше як 26,3 млн грн 7 лікарням області. Стаціонарну допомогу пацієнтам у цей період надавали 32 медичні команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівку призначили заступницею голови НСЗУ

Станом на сьогодні в області вже 18 лікарень мають договір із НСЗУ на госпіталізацію пацієнтів із ковідом. НСЗУ укладає договори лише з тими лікарнями, що входять до визначеного переліку для госпіталізації та відповідають вимогам.

Лікування пацієнтів із COVID-19 у медзакладах у стаціонарних умовах є безоплатним. Зокрема й ліки, передбачені протоколом лікування COVID-19 і Національним переліком лікарських засобів.

Зокрема, безоплатними є:

  • огляд, тестування на COVID-19;
  • вся подальша медична допомога. В тому числі киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;
  • вся діагностика й аналізи;
  • ліки та знеболення.

Найефективнішим способом запобігти тяжкому перебігу коронавірусної хвороби і госпіталізації є вакцинація. Вона також безоплатна і входить до Програми медичних гарантій.

За даними електронної системи охорони здоров’я, за третій квартал 2021 року в області провакциновано 141 916 осіб, серед них двома дозами – 99 004.

За проведення вакцинації від COVID-19 медзакладам також платить НСЗУ. Так, із липня по вересень за цим напрямом заклади Чернігівської області отримали 8,8 млн грн.

Пресслужба НСЗУ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button