Коронавірус

Поради чернігівським автовласникам – як не заразитися коронавірусом

В умовах пандемії коронавірусу всім треба дбати про особисту безпеку. Не стали винятком і автовласники.

Наведемо головні поради автомобілістам, викладені компанією ŠKODA.

По-перше, варто утриматися від поїздок із незнайомими людьми. Якщо вже так сталося, обов’язково використовуйте респіратор або маску для обличчя.

Важливе значення має дезінфекція автомобіля, особливо якщо ви підвозили когось. Це доречна порада для водіїв таксі.

Насамперед треба продезінфікувати кермо, ручку перемикання передач, ручне гальмо, дверні ручки, елементи інформаційно-розважальної системи, перемикачі на кермі, підлокітники, регулятори положення сидінь, зовнішні ручки дверей, кнопку багажного відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали водія автобуса, який перевозив понад десять пасажирів

Для дезінфекції радять використовувати 70-відсотковий спиртовий розчин або ізопропіловий спирт, що не заподіє шкоди основним поверхням автомобіля. Фактично це те, що автовиробники і їхні субпідрядники використовують для дезінфекції деталей.

Також треба пам’ятати, що спиртові розчини можуть пошкодити або знебарвити поверхні, тому терти занадто сильно не потрібно.

Не треба використовувати перекис водню і ті засоби, що містять амоній, для чистки сенсорних поверхонь.

Завжди ретельно провітрюйте машину після чистки. Ідеально буде прочистити систему кондиціонування. Це не означає, що машину треба доставити до сервісного центру, адже там загроза зараження збільшується.

В магазині або онлайн можна придбати спеціальні розпилювачі для очищення системи кондиціонування та вентиляції автомобіля. Хоча вони не такі ефективні, як професійне очищення, але можуть допомогти зменшити ризик зараження. Не факт, що дезінфікуючий спрей знищить коронавірус, але чистіша система мінімізує ризик зараження інфекцією.

Також треба подумати про заправку машини. У цьому випадку найкраще буде обрати АЗС, де є функція самообслуговування. Якщо ж такої поблизу немає, то треба максимально мінімізувати контакти з персоналом станції. Вже після заправки руки необхідно добре вимити з милом або хоча б продезінфікувати.

Ідеально було б розплатитися за паливо безконтактною карткою або телефоном. Деякі АЗС пропонують робити це просто біля колонки, в такому випадку до самої каси йти не потрібно.

Заправити краще повний бак, щоб скоротити частоту поїздок на АЗС.

За матеріалами сайту autogeek.com.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button