Коронавірус

Про захворюваність на грип, ГРВІ та коронавірус на Чернігівщині і масковий режим

На грип, ГРВІ та коронавірус люди хворіють упродовж усього року. Між тим, зазвичай у сезон холодів пік захворюваності зростає.

Щоправда, рівень захворюваності на грип і ГРВІ в області протягом першого тижня нового року був нижчим за епідемічний поріг на 31%, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

«До закладів охорони здоров’я області протягом минулого тижня звернулися 3736 осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ» (на 5,2% менше, ніж за попередні сім днів).

Зареєстровано 192 лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби, що на 21% менше, ніж останнього тижня 2023 року.

У закладах охорони здоров’я  області з ГРВІ перебувають 79 хворих, у тому числі 36 осіб, яким діагностовано коронавірусну хворобу», – повідомили в Державній установі «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Між тим, ситуація в країні різна, зокрема киянам рекомендують повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й тяжкі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Природній «німб» бачили на Чернігівщині (Фото)

У Державній установі «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» розповіли, що Міністерство охорони здоров’я України надало роз’яснення щодо використання медичної маски під час епідсезону ГРВІ, грипу та COVID-19.

За словами заступника міністра – головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, на рівні кожної області в разі ускладнення епідситуації комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядає доцільність застосування протиепідемічних заходів та ухвалює фінальні рішення щодо запровадження локального карантину в окремих класах чи школах або додаткових обмежень у місцях масового скупчення людей, зокрема рекомендуючи носити маски чи обмежувати кількість відвідувачів в установах та організаціях.

Зазначено, що носити маску рекомендовано і потрібно людям з ознаками захворювання, особливо під час перебування в місцях масового скупчення, як-то: транспорт чи лікарня, бомбосховище або укриття.

У випадку, якщо людина відчуває ознаки застуди, їй краще залишитись вдома і дистанційно вийти на зв’язок із сімейним лікарем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button