Коронавірус

Роботу варвинських «коронавірусних» КПП згортають

У зв`язку зі стабільною ситуацією щодо поширення коронавірусу на Варвинщині (останніми днями нових виявлень не фіксується, повторні тестування у багатьох випадках показують відсутність вірусу, налагоджено оперативне тестування контактних осіб) Варвинська ОТГ знімає  КПП на в`їздах/виїздах громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На в’їздах до Варви та Прилук встановлять додаткові КПП

Таке рішення 14 травня ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Подібні рішення відповідних комісій плануються й сусідами-прилучанами та у нашому районі.

Три контрольно-пропускні пункти у Варвинській ОТГ (напрямки Світличного, Гнідинців, Озерян) діяли протягом двох тижнів, чергування на них несли спеціалісти від медицини, поліції і ДСНС, котрі контролювали стан здоров`я проїжджаючих, перевіряли, чи не належать до числа контактних осіб, яким виїзд за межі карантинної зони заборонено, а також дезинфікували транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині встановлять три КПП

Селищна рада забезпечувала постам побутові умови і харчування, засоби захисту і дезінфекції за рахунок програми матеріального резерву, оперативно схваленої депкорпусом, допомогу надавали волонтери.

Як вважають у селищній комісії, наразі немає гострої необхідності  залучати спеціалістів і матеріальні ресурси на КПП, краще зосередитися на ранньому виявленні захворілих, їх  тестуванні і лікуванні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням заступника селищного голови, заступника голови комісії Ірини Чаленко

Ще статті по темі

Back to top button