Коронавірус

Штрафи за відсутність «ковідних» документів платитимуть пасажири

Міністерство охорони здоров’я поклало відповідальність за наявність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час міжрегіональних та міжнародних автомобільних та автобусних перевезень на пасажирів. Штрафи за порушення карантинних норм платитимуть пасажири, а не перевізник.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів. Стосуються правили як і регулярних та нерегулярних перевезень у міжобласному та міжнародному сполученнях», – кажуть в міністерстві.

Повідомляється, що норма не стосується авіаперевезень, а також поїздок залізницею – там відповідальність за наявність відповідних документів несе перевізник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виявили перевізників – порушників карантинних обмежень (Фото)

«Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п’яти (без врахування дітей до 14 років). Водночас дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї», – наголошують у міністерстві.

Згідно з новими правилами, перевізник має проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів.

«Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень», – зазначено у дописі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button