Коронавірус

Ситуація з киснем, динаміка хворих і вакцинація: ковід у громадах Чернігівщини

Сьогодні, 26 жовтня, вже пролунала заява, що Чернігів й область входять до «червоної» карантинної зони. А це означає, що на нашій території – найвищий рівень епідеміологічної небезпеки.

Зважаючи на це, журналіст ЧЕline вирішив розпитати голів громад області про ситуацію з ковідом у їхніх населених пунктах.

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади

Лікарні в нас немає, то про ліжка і кисень казати не можу. А взагалі ситуація така, як і скрізь, мабуть. Потрошку люди хворіють. Але поки що смертності від ковіду в нас немає. Мене нині особливо непокоять питання, як запобігти захворюваності. Через це ми щоденно працюємо над тим, як збільшити кількість вакцинованих у громаді. Різні думки, поради щодо вакцинації та невакцинації впливають на населення. Люди старенькі переважно сидять біля телевізорів, чують думки «за» і «проти». Через те їх потім тяжко переконати у потрібності вакцинації. Важко переконувати людей, що іншого варіанту врятувати життя немає.

Бюджетники, освітяни, медики в нас на 98% вакциновані. А населення охоплено до 20%.

Валентин Бригинець, голова Козелецької громади

Станом на сьогодні в нас 82 хворих, серед них 74 підтверджені, шестеро із підозрою на ковід, двоє – з пневмонією. 14 хворих тяжких.

У лікарні у нас 90 ліжко-місць. Місця в лікарнях наразі є, кисню в нас вистачає, перебоїв із ним немає. Ситуація поки що контрольована.

Працівники освіти до вакцинації більш-менш відповідально поставилися. З садочками і школами ситуація наразі нормальна. Лише третя школа в нас на канікулах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Чернігів і область заходять у «червону» зону

Галина Петруша, голова Парафіївської громади

У нас надається тільки первинна медична допомога. Тобто лікарні немає. Наші люди лікуються в лікарнях у Прилуках чи Ніжині.

Вакцини достатньо, люди вакцинуються. А взагалі ситуація така, що люди хворіють, і це тестами, які беруть у хворих, підтверджено. Але в нас і багато вакцинованих. Школа в громаді жодного дня не закривалася. Бо працівники вакциновані, така ж ситуація в садочках. розуміють люди важливість вакцинації. А взагалі ситуація не дуже й хороша, але не настільки вже й погана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button