Коронавірус

Тільки за офіційними даними в Чернігові на ковід зараз хворіє кожен сотий мешканець

Якщо брати навіть тільки офіційно зареєстровані випадки, то в Чернігові на ковід зараз хворіє приблизно 1% мешканців. І, на жаль, сьогодні динаміка зростання інфікувань на 100 тисяч населення і в місті, і особливо в Чернігівській області є однією з найгірших в Україні. Така інформація прозвучала в ході розширеної наради в Чернігівській міській раді 4 грудня.

Заступниця начальника управляння охорони здоров’я міської ради Ольга Малець повідомила, що в лікарнях міста на ШВЛ-апаратах щодня перебуває від 6 до 10 осіб, які лікуються у стаціонарах (загалом у наявності 42 ШВЛ). Безпосередньо в ковідних відділеннях зараз знаходяться 13 ШВЛ. Крім того, в них є 58 стаціонарних точок кисневої терапії та 92 її точки через концентратори. Тобто доступ до кисню одночасно можна забезпечити для 150 хворих. Поки що в лікарнях міста на кисневій підтримці одночасно перебуває в межах 100 хворих. Тобто на сьогодні потенціал для розширення надання послуги кисневої підтримки, якщо буде потреба, ще є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області виявлено 589 нових випадків COVID-19

 Якщо аналізувати показники інтенсивності росту захворюваності за 14 діб, то Чернігівська область знаходиться на четвертому місці, за Сумською, Черкаською та Запорізькою областю. Якщо аналізувати показники по мапі, можна зробити висновок, що інтенсивність епідемії перемістилася із західних областей України в центральні, — повідомила вона.

Ольга Малець також зауважила, що останні два дні профільний міністр говорить про те, що кількість одужань загалом по Україні перевищила кількість нових захворювань за добу. Але, на жаль, про Чернігів і Чернігівську область цього сказати не можна. У нас традиційно кількість нових хворих за добу перевищує кількість тих, хто одужав.

— Індикаторний показник (щодня, за 14 днів), який є більш показовим, по Чернігову перевищує загальноукраїнський, але менший, ніж загалом по області. У структурі обласного показника ми маємо 60-65% захворюваності, — додала вона.

Ще одним важливим показником є група госпітальних хворих: тих, які перебувають на ковідних ліжках. Наразі потенціал міста — 430 ліжок. Останні тижні міські лікарні заповнені на 55-60%, а саме: 250-260 людей перебуває щоденно на ліжках з підтвердженим ковідом або з підозрами на цю хворобу.

Серед медпрацівників загалом захворіло 467, з них 230 ще лікуються. Серед дітей загалом по місту захворіло — 100, ще лікуються – 6, всі вони на амбулаторному лікуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ковідні» лікарні Чернігівщини готові до надзвичайної ситуації

 

Разом з тим, місто вживає заходи для підготовки до можливої необхідності надання допомоги більшій кількості хворих. Одним із таких заходів чернігівський міський голова пропонує зробити залучення до боротьби з ковідом, у разі потреби, і відомчих лікарень та госпіталів.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button