Коронавірус

У Чернігові депутати пропонували виділити кошти на боротьбу з COVID-19, однак їм відмовили

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді пропонувала виділити з міського бюджету додаткові кошти на протидію коронавірусу та підтримку медичних працівників міських лікарень. Із відповідною ініціативою під час сесії Чернігівської міськради виступив депутат від «Нашого краю» Віктор Бистров.

За його словами, під час засідань депутатських комісій звучала інформація, що медикаментів для лікування хворих на коронавірус у Чернігові вистачить тільки на 50 пацієнтів. Крім того, залишає бажати кращого ситуація із забезпеченням засобами захисту медичних працівників, які з будь-яким пацієнтом наражають себе на небезпеку (оскільки достеменно невідомо – до тестування – є носієм вірусу людина чи ні, зважаючи, що значна частина випадків є безсимптомними).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація шкіл і мітинг проти забудови: Атрошенко провів чергову сесію (Відео)

«У багатьох містах України запроваджено муніципальні доплати медикам, які працюють із пацієнтами, хворими на COVID-19. У Чернігові кошти, що є зараз, це – економія на галузі охорони здоров’я, а вони стануть у пригоді в процесі другого етапу медичної реформи. Вважаємо, що будь-які додаткові кошти для медичних працівників у цій ситуації стануть у нагоді», – наголосив Віктор Бистров.

У відповідь прозвучало пояснення, що медики Чернігова забезпечені всім необхідним, також у місті достатня кількість апаратів штучної вентиляції легень (38 апаратів і це кращий рівень забезпечення, аніж у столиці). А до виділення додаткових коштів, у разі потреби, можна повернутися в травні або в червні.

Тому рішення про виділення коштів із резервного фонду на протидію коронавірусу в Чернігові набрало в сесійній залі тільки 18 голосів і не було ухвалено.

На сьогодні на Чернігівщині зареєстровано 50 хворих на COVID-19, зокрема майже 10 – у Чернігові.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button