Коронавірус

У Чернігові кількість нових захворювань на Covid-19 майже у три рази перевищує кількість одужань

Протягом тижня є значне зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію по місту Чернігову. Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 13 квітня.

За її словами, наразі кількість нововиявлених випадків COVID-19 по місту майже у три рази перевищує кількість тих, хто одужує. І така ситуація стабільно зберігається вже протягом кількох тижнів. На фоні збільшення кількості хворих – вже трохи зменшується кількість госпіталізованих, але серед них збільшується кількість важких хворих, і, як наслідок, збільшується кількість летальних випадків.

У ковідних відділеннях міських лікарень наразі перебувають 378 осіб з підозрою та встановленим діагнозом COVID-19. Серед них постійно збільшується кількість хворих, які потребують кисневої підтримки. Наразі таких пацієнтів 220 (минулого тижня було 194).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів, як боротися з поширенням пандемії

У Чернігові та області триває масова вакцинація населення проти Covid-19. Вже 7 тисяч мешканців отримали щеплення. Найближчим часом до регіону надійде китайська вакцина CoronaVac, якою будуть щепитися, зокрема, маломобільні групи населення. Очікується також вакцина Pfizer, якою будуть вакцинувати пацієнтів геріатричних пансіонатів.

— Ситуація залишається стабільно складною і потребує подальшої уваги щодо забезпечення протиепідемічних заходів, які визначаються карантином. Крім посилення роботи щодо вакцинації населення, потрібно більше звертати увагу мешканців міста на важливість дотримання заходів безпеки, зокрема, напередодні свят, які очікуються, — акцентувала Ольга Малець.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернув увагу присутніх на те, що в попередній піковий період (4 грудня 2020 року) в місті був 1551 хворий за два тижні. Сьогоднішня хвиля, коли за такий період майже 2000 інфікованих – вже показує значне перевищення тих пікових показників.

Не можна ігнорувати й статистику смертності через захворювання на Covid-19. За останній тиждень у місті — 19 померлих від нього людей. Це значно більше, ніж за будь-який тиждень досі.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button