Коронавірус

У Чернігові планують на час карантину обнулити ставку єдиного податку для підприємців І та ІІ груп

У Чернігові на найближче засідання сесії міської ради готується проєкт рішення, яке зменшить на час карантину ставку єдиного податку для підприємців І та ІІ груп до нуля. Відповідні зміни та доповнення пропонуватиметься внести до рішення міської ради від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки» (зі змінами).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФОПам, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, будуть виплачувати допомогу на дітей

Це стосуватиметься суб’єктів господарювання, які вимушено втратили економічну активність, робота яких передбачає приймання відвідувачів та заборонена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Проєктом рішення пропонуватиметься зробити таку ставку тимчасово, за період з 1 квітня по 30 квітня. У подальшому, у залежності від розвитку ситуації й тривалості карантину, міська рада може ухвалити подовження цього терміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівських орендарів, які закрилися через карантин, звільнять від плати

Раніше міська влада Чернігова вже заявляла про те, що підприємців-орендарів комунального майна, які вимушені були закритися на час карантину, на цей період звільнить також від орендної плати. Тобто надасть 100% знижку орендної плати. Проєкт цього рішення теж виноситься на сесію.

За інформацією ФКМ, з суб’єктами підприємницької діяльності, робота яких підпадає під заборону відповідно до урядової постанови, містом укладені 172 договори оренди приміщень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button