Коронавірус

У ЧТУ розповіли, як дезінфікують тролейбуси в Чернігові

Від початку епідемії COVID-19 – тобто вже понад рік – у Чернігівському тролейбусному управлінні щодня дезінфікують усі салони тролейбусів і автобусів після зміни.

«Ми придбали обладнання для розпилювання таких інгредієнтів (не професіональне, але придатне для такої мети) і після заходу тролейбусів та автобусів у депо ввечері кожного дня обробляємо салони. Протираємо поручні дезінфекційним розчином та обробляємо ним салон із розпилювача.

Перші кілька днів, поки в нас ще не було змоги самостійно робити це, нам проводило таку санітарну обробку спеціалізоване підприємство. Вони нам рекомендували препарати, а також ми отримали рекомендації від Держпродспоживслужби. Ці кілька рекомендованих препаратів ми купуємо, готуємо розчин і ним обробляємо транспорт.

Це робиться ввечері, перед заходом тролейбусів у депо або перед мийкою, насамперед тому, що перебування кондуктора чи пасажирів у транспорті одразу після оброблення заборонене. Салон ще півгодини чи годину має бути провітрений, щоб люди цим не дихали.

А впродовж дня на кожній кінцевій салон теж провітрюється, а поручні та інші місця, за які люди тримаються під час проїзду, протираються дезінфекційним розчином. Цим займаються кондуктори», – розповів керівник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть громади Чернігівщини в умовах «червоної» зони

Оброблення транспорту деззасобами починається о 19-й годині, коли тролейбуси повертаються після денної зміни. Всі вони проїжджають через цех для миття машин. Перша зупинка кожного тролейбуса в ньому – для вологого прибирання в салоні. Цим займається спеціальна бригада робітниць, які також протирають спеціальними розчинами поручні та сидіння. Потім – метрів за п’ятдесят – наступна зупинка для оброблення салону дезінфікуючими засобами з розпилювача.

За словами керівника підприємства, витрати на все це в бюджет 2021 року вже закладали, а торік вони лягли на обігові кошти підприємства (за які закуповують деталі та матеріали). Окрім дезінфекційних засобів, ЧТУ кожного дня забезпечує водіїв і кондукторів масками. Загальні витрати підприємства на всі подібні заходи становлять, за підрахунками минулого року, 25-30 тисяч гривень щомісячно.

Наразі кожного дня КП «ЧТУ» випускає в місто для перевезення пасажирів 64 тролейбуси (на 11 маршрутів) і 5 автобусів (41-й маршрут).

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button