Коронавірус

У Корюківському районі чоловік, у якого підозрюють коронавірус, втік з лікарні

У четвер, 2 квітня, в Корюківці заговорили про ще одного хворого на коронавірус – чоловіка з віддаленого села Білошицька Слобода. Сусіди.City дізнавалися правду.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Лещенко розповіла, що мешканець Білошицької Слободи вже більше тижня хворіє.

З його слів, у нього була висока температура, кашель. Звертався по допомогу до місцевого фельдшера, приймав жарознижуючі препарати. Увесь цей час ходив по селу, спілкувався з людьми, приходив у сільраду.

Хвороба не відступала, тож дружина наполягла, аби він зателефонував терапевту, бо в родині двомісячна дитина.

Він зателефонував. Лікарка почала з’ясовувати, де він був останнім часом. Чоловік розповів, що 15 березня їздив у Київ на хрестини. І там, у їхній компанії, був чоловік, який нещодавно повернувся з Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області ще три підозри на коронавірус. Одна з них в Чернігові

Досвідчений медик відразу запідозрила найгірше. До Білошицької Слободи спочатку прибув сімейний лікар Сядринської амбулаторії Зіновій Кулик. Він оглянув пацієнта і сказав, що стан задовільний.

Потім у село направили медсестру, яка повинна була взяти в нього кров на аналізи. Коли машина вже їхала до Білошицької Слободи, медичка зателефонувала хворому. А він, виявляється, у цей час був у Корюківці в магазині АТБ.

Його попросили негайно прийти в райлікарню. Прийшов. Зробили швидкий тест, який показав негативний результат. Хотіли взяти аналізи, щоб направити в чернігівську лабораторію, але сільчанин утік з лікарні.

Світлана Лещенко каже, що вони повідомили про цей випадок поліції. У поліції кажуть, що з чоловіком спілкувався дільничний інспектор. Хворий пообіцяв бути на самоізоляції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button