Коронавірус

У міськраді розповіли про ситуацію з хворими на COVID-19 у Чернігові та забезпечення міських лікарень

На сьогодні в Чернігові 12 інфікованих на COVID-19, четверо з них перебувають на стаціонарному лікуванні. Їхній стан задовільний. Серед тих хворих, які знаходяться вдома, двоє мають респіраторні прояви, в інших інфікованих симптомів захворювання немає.

Про це сьогодні, 5 квітня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар під час ранкової наради з керівниками структурних підрозділів у муніципалітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варві медик інфікувалася коронавірусом

На сьогодні в Чернігові зроблено вже понад 400 обстежень ПЛР-тестами та трохи більше ніж 300 експрес-тестувань, проінформував він.

Засобами індивідуального захисту чернігівські лікарні, які прийматимуть хворих на COVID-19, забезпечені. Зараз є майже 3 000 костюмів біозахисту, 1 500 ізоляційних халатів, 65 000 медичних масок, близько 800 захисних окулярів, 785 захисних щитків, 5 500 рукавичок із довгими манжетами, 83 000 звичайних рукавичок, респіраторів класу F2 майже 3 000 і майже 1 500 респіраторів класу F3.

Закупівлі здійснюються як за кошти міського бюджету, так і за зібрані на благодійному рахунку. Залишок коштів на цьому рахунку міської лікарні №2 на 5 травня становить 4 млн грн. Усе необхідне заклади поступово закуповують – це стосується дезінфікуючих засобів, відповідної апаратури та витратних матеріалів до неї, розповів Владислав Кухар.

Щодо використання цих засобів він повідомив:

— На сьогодні головні лікарі доповідають, що все необхідне у них є і використовується так, як прописано в законодавстві. Всі засоби за потреби отримуються у старших медичних сестер і використовуються протягом дня. Якщо звідкись є якісь конкретні скарги щодо невидачі – будемо розбиратися по кожному окремому випадку. Я в медичних закладах останнім часом жодного разу не бачив людини без маски або щоб хтось мені скаржився на це.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button