Коронавірус

У Прилуках на COVID-19 хворіє 19 дітей

На амбулаторному лікуванні перебуває 461 жителів Прилук, на стаціонарному лікуванні у Прилуцькій ЦМЛ та Прилуцькій ЦРЛ — 55 та 56 пацієнтів відповідно, діагноз COVID-19 підтверджено у 19 дітей.

Так, практично в кожному навчальному закладі Прилук є по декілька класів, які були змушені вийти на карантин через виявлення COVID-хворого.

«Це дітки, які мають клінічні прояви, але їхня ступінь хвороби легка та середнього ступеня тяжкості і не потребує стаціонарного лікування», — говорить головний лікар Прилуцької міської дитячої лікарні Анна Худолій.

Така динаміка захворюваності на COVID-19 серед дитячого населення у місті тримається вже більше місяця, каже головний лікар дитячої лікарні Анна Худолій. Те ж саме стосується і захворювання на ГРВІ — кількість заражених дітей велика, але не критична.

«Найближчі два тижні ми отримуємо 16-17 випадків хворих підтверджених діток на COVID, близько 200 контактних це і випадки організовані, і не організовані, тобто сказати, що є приріст я не можу але ж немає і спаду», — зазначає Анна Худолій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакцинованих проти COVID-19 почнуть відсторонювати від роботи 9 грудня. Кого саме?

За увесь період карантину з регіону на лікування до Чернігівської обласної дитячої лікарні було направлено двоє тяжких маленьких пацієнтів, оскільки у Прилуках немає закладів пристосованих для лікування COVID-19.

На сьогоднішній день ПЛР-тестування проводять лише для дітей з підозрою на COVID-19 .

«Навіть онкологія, навіть стаціонарне лікування діти-інваліди дане обстеження безкоштовно не проходить, тобто це лише власним коштом. Ми тестуємо експрес-тестом ПЛР, всіх контактних , які мають клінічні ознаки, тому і ведуться контактні хворі дуже активно для того щоб ми могли висіяти із закладів освіти цих діток. Якщо клас на карантині то ці дітки під наглядом своїх лікарів вони звітують про стан здоровя і при появі клінічних симптомів в розрахунку на 5 день хвороби ми тестуєм для того щоб не дати можливості поступити даним діткам в заклад і продовжити оцей безкінечний клубочок хвороби», — додає головний лікар.

У стаціонарі Прилуцької міської лікарні на сьогодні лікуються майже 30 маленьких пацієнтів з різними діагнозами: бронхіти, трахеїти та ангіни. Кількість пневмоній серед дітей останнім часом зменшилась, відмічають педіатри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТК «Прилуки»

Ще статті по темі

Back to top button