Коронавірус

Україна може скоротити термін дії COVID-сертифікатів

В українському уряді міркують над тим, щоби скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області виявлено 211 нових випадків COVID-19

«Останні два-три тижні активно обговорюється, що Європейська комісія готує рішення про скорочення дії терміну COVID-сертифікатів. Зокрема, очікується, що ухвалення цього рішення відбудеться 10 січня наступного року.

Відповідно, ми також спостерігаємо за тими подіями, і сьогодні мали нараду з європейськими фахівцями, очікуємо офіційного рішення від країн ЄС, і далі таким же чином планується впровадження цього рішення і у нас на рівні України. Його має розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації, і далі воно має бути схвалено на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде нормативно врегульовано постановою уряду»,- сказала вона.

Чиновниця додала, що сертифікати, які вже згенеровані в мобільному додатку «Дія», залишаться чинними. Але під час подорожі до країн ЄС, але вони будуть чинні в межах того терміну, який установлений у тій країні.

У міністерстві пояснили, що скорочення терміну дії COVID-сертифікатів зумовлене умовами співпраці України в довірчій мережі ЄС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button