Коронавірус

Українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані ЄС

ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку Дія. Водночас Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу Мінцифри, Віцепрем’єрки з євроінтеграції, МОЗ та ЄС.

«Зараз відбувається фінальне бета-тестування. Ми надіслали оновлення в PlayMarket та AppStore та чекаємо від них підтвердження. Незабаром запустимо COVID-сертифікати в Дії. Всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій COVID-сертифікат у застосунку в декілька кліків», — зазначається на сайті МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть центри вакцинації в області цими вихідними

COVID-сертифікат — це документ у Дії, який підтверджує статус вакцинованої особи. Сертифікат можна буде отримати в декілька кліків. В оновленій версії застосунку потрібно натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» і натиснути “Отримати сертифікат”. Далі Дія.Підписом необхідно підписати запит на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до Дії.

«Минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС — спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Тепер цифровий директорат ЄС надасть нам доступ до gateway — інструмента, який дозволить перевіряти наші сертифікати іншим країнам під час подорожей. COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом», — повідомляють в МОЗ.

Наразі прописані терміни актуальності сертифікатів відповідно до міжнародних вимог. Наприклад, якщо ви згенерували COVID-сертифікат, то в більшості країн можете його демонструвати протягом 180 днів. Важливо розуміти, що ці строки можуть як змінюватися залежно від даних медичних досліджень, так і відрізнятися залежно від країни.

За інформацією МОЗ України

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button