Коронавірус

Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію

Мінцифри разом з МОЗ та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час панельної дискусії на Всеукраїнському форумі «Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді».

“Мінцифри веде перемовини з МОЗ, щоб через Дію ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес”, — заявив Михайло Федоров.

Важливо з точки зору менеджменту організувати процес вакцинації. Плануємо зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація дорослих: які щеплення необхідно пройти

На підставі записів в Дії відповідно до плану поставок вакцин МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

З початку пандемії Мінцифри включена у штаб боротьби з COVID-19. Адже, цифрові технології допомагають створювати зручні сервіси, отримувати якісні дані та організовувати процеси в режимі реального часу.

Правильна організація вакцинації великої країни — це значний виклик. Міністерство, яке відповідає за цифрові технології, розуміє важливість створення можливості кожному українцю зручно, без черг та непотрібних довідок записатися на вакцинацію від коронавірусної хвороби.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button