Коронавірус

Влада має терміново закупити в регіони медобладнання для боротьби з коронавірусом, – депутат облради

*Актуально

Терміново закупити в регіони обладнання для боротьби з коронавірусом закликає владу партія «Наш край». Про це заявив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець.

За його словами, нестача медобладнання в регіонах коштуватиме життя українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Борзні випадок коронавірусу

«Коли під час страшної епідемії МОЗ запевняє, що апаратів штучної вентиляції легень у регіонах вистачає, а в.о. керівника Центру громадського здоров’я Ігор Кузін визнає, що в деяких регіонах можлива нестача обладнання, стає зрозуміло, що для влади життя українців нічого не варте. «Наш край» закликає терміново закупити в регіони необхідне медобладнання», – зазначив Сергій Баришовець.

Він зазначив, що уряд не повинен припуститися помилок протягом перших критичних двох тижнів національного карантину.

«Відповідний закон про закупівлю обладнання Верховна Рада вже ухвалила, президент його підписав, а уряд має виконати. Що швидше влада докупить у регіони медобладнання проти коронавірусу, то більше життів буде врятовано. Інакше уряд має піти у відставку», – наголосив депутат облради від «Нашого краю».

Також він зазначив, що влада має надати регіонам чіткий план захисту від коронавірусу на території розташованих там військових частин.

«Наші військові мають бути забезпечені всім необхідним і бути захищеними від поширення коронавірусу», – підсумував Сергій Баришовець.

Як відомо, в Україні із 12 березня до 24 квітня запроваджено карантин. Міста закривають усі заклади, окрім магазинів, аптек та АЗС.

Як повідомлялося, «Наш край» у Чернігівській обласній раді підтримав виділення 117 млн грн на проведення заходів із протидії поширенню COVID-19.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button