Коронавірус

«Волонтери проти COVID»: у Чернігові запрацювала онлайн-карта допомоги для пенсіонерів

У Чернігові запрацювала ініціатива «Волонтери проти COVID», яку запровадив Віталій Кадик. Вона діє вже тиждень і встигла полегшити життя не одному пенсіонеру.

Чоловік є військовим волонтером із 2014 року. Він розповідає, що коли перед Україною постав новий виклик і виникла загроза пандемії, то ініціатива допомагати людям похилого віку виникла дуже швидко.

Він зазначає, що без проблем вдалося долучити до проєкту інших волонтерів. Разом вони розбили місто на сектори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший пішов: чернігівка розповіла про своє дебютне чергування «Підвези медика»

Зараз таких секторів 17. Усі вони позначені на google-карті Чернігова. Аби скористатися допомогою, варто обрати свій сектор і клікнути на фіолетове поле. Після цього на екрані з՛явиться інформація про відповідального волонтера та його контактні дані.

90569403_1501342553372022_6473914946697560064_n

У них можна попросити придбати продукти та товари першої необхідності. Волонтери доставляють усе безкоштовно просто додому до пенсіонера. Оплачувати треба лише саму вартість товарів.

Пан Віталій каже, що наприклад, останнього разу йому зателефонували родичі пенсіонерки та просили зробити передплату газети на пошті. Чоловік виконав це прохання.

«Ми намагаємося докласти максимальних зусиль, аби залишити пенсіонерів удома, адже саме вони перебувають у групі ризику та найбільше наражаються на небезпеку», – розповідає він.

Звернень уже чимало. Аби їх було ще більше Віталій Кадик хоче розробити інформативні листівки про програму «Волонтери проти COVID», які поширюватимуть у різних районах міста. Це зроблять для зручності пенсіонерів. Адже наразі таку інформацію можна знайти лише через інтернет, яким немолоді люди майже не користуються.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button