Коронавірус

Як батьківщина зустрічала українців: чернігівка розповіла про вояж додому на початку епідемії

Оголошення карантину і перше оголошення про закриття кордонів застало багатьох українців далеко від дому. Так і чернігівка Надія в той час, а саме 15 березня, була в Кореї, яка тоді була на рівних із Італією за кількістю захворілих.

«В мене був білет на 17 березня, але його мені нічого не пояснивши відмінила польська компанія «LOT», до сих пір кошти за нього мені ніхто не повернув. Тому довелося купувати новий білет, щоб долетіти до 17 числа в Україну, до закриття кордонів», — розповідає Надія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

Знайти білет було дуже складно. Зверталася в посольство України в Кореї, як і радила наша влада. Проте допомоги ніякої не отримала. Єдине що говорили – «Сиди в приміщенні, нікуди не виходь, поки що нічого зробити не можемо». Знайти білет вдалося самотужки.

«Найдешевший, який я знайшла, — це Сеул- Москва- Мінськ – Київ. Ціна 500 доларів. Решта були через Дубаї, Катар і коштували по дві тисячі доларів. Коли сталася ця ситуація, коли керівництво держави сказало, що потрібно повернутись в Україну, авіакомпанії різко підняли ціни разу пять», — говорить чернігівка.

За її словами, ситуація досить цікава, адже кордони повністю так і не закрили, але ажіотаж створили і саме під цей ажіотах багатьом українціям доводилось платити шалені кошти, щоб якнайшвидше повернутись додому.

«Таке враження, що це було зроблено спеціально, щоб мали змогу нажитись авіакомпанії», — каже Надія.

Сама дорога додому була досить тривалою. Окрім переїзду, чемало часу займало очікування при пересадках. У Москві це було близько семи годин. У Мінську — восьми.

По приїзді додому ніякого карантину чи особливої перевірки в аеропорту не було.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button